Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

OMAN DUBAI

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid Septimo día Pasem per Al Minitirib, sense visitar el Bidiyah Castle, i seguim direcció Wadi Bani Khalid. Hi ha 24 km fins al desviament (perfectament senyalitzat), 26 km d'espectaculars vistes de muntanyes, pobles i palmerars fins l'inici del wadi, i 7 km més fins al final de la llera, on aparquem el cotxe. Un camí empedrat que transcorre al costat del falaj, ens acosta a la primera piscina natural, de verds i manses aigües cristallines on es permet el bany. Hi ha a més una petita cova (Moqal cave), un trekking de 14 km per la muntanya, i un bar restaurant, tot això enmig d'un entorn de tranquil•litat i pau i absoluta, que han convertit aquest wadi en una coneguda atracció de cap de setmana.
Wadi Bani Khalid
Wadi Bani Khalid És un lloc paradisíac, més encara si l'ubiques al ben mig del desèrtic Oman. Ideal per un dia de pícnic. Uns estudiants ens acompanyen fins a la cova (fàcil de trobar per lliure), i un d'ells em guia al seu interior. Rosa no vol entrar. No té mes d'un metre d'alçada i cal entrar ajupit durant un parell de minuts. Al final trobem el reguera d'aigua que més tard es converteix en wadi i que alimenta el falaj. Sis rials de propina. Mengem allà, al costat d'una petita cascada, i ens estem fins gairebé les dues del migdia. A l'inici del wadi, previ als 26 km de corbes que ens separen de la cruïlla, hi ha un petit poble (Badaa crec que es diu) on parem a prendre un te.
Wadi Bani Khalid Wadi Bani Khalid Wadi Bani Khalid Wadi Bani Khalid Wadi Bani Khalid
Parem a Al Kamil (50 km) a posar benzina (5 rials, 121 baizes = 1 lt), un curiós poble profusament envoltat d'arbres i palmeres. Tot i que a poc a poc hem anat descobrint i valorant els wadis i les seves palmeres, el que no havíem vist encara eren arbres, més enllà d'algunes acàcies a la carretera. Conduïm 22 km més fins a les ciutats bessones de Jalan Bani Bu Hassan i Jalan Bani Bu Ali. Les guies descriuen fortes i esplèndides cases fortificades a la primera, i un fort del segle XI i una mesquita de 200 anys a la segona. Apremiats per l'hora, es a punt de fer-se fosc, visitem un barri de cases fortificades després de travessar un enorme palmerar, i un parell de cridaneres mesquites de doble minaret.
Jalan Bani Bu Hassan Jalan Bani Bu Ali Cases fortificades, Jalan Bani Bu Ali Cases fortificades, Jalan Bani Bu Ali Cases fortificades, Jalan Bani Bu Ali
Un cop s'ha fet fosc posem rumb a Sur (60 km des de Al Kamil). Des de que hem deixat el wadi, encara que la seva presència al carrer sempre és molt escassa, hem notat que les dones van més tapades, en molts casos una fina gasa de color negre els cobreix per complet la cara, i ha crescut de manera exponencial la població de raça negra