Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

OMAN DUBAI

Ras Al Hadd

El petit port pesquer de Ras Al Had (46 km des de Sur) és el punt més oriental del país, el lloc on el Golf d'Oman i el mar Aràbic s'ajunten. Les platges que envolten aquesta població són un dels majors centres d’anidament de la tortuga verda a l'Índic. Es calcula que entre 20.000 i 30.000 exemplars posen els seus ous aquí cada any. És a més un lloc tranquil dins del ja tranquil Oman, una bona ocasió per relaxar-se envoltats d'un serè ambient tropical.
Turtle Beach Resorts Platja davant de Turtle Beach Resorts Turtle Beach Resorts Platja davant de Turtle Beach Resorts Platja davant de Turtle Beach Resorts
 hotel Turtle Beach Resorts. 50 rials. Ubicada al final d'una bonica badia d'aigües turqueses, és una bona opció per als qui vulguin combinar simplicitat i comoditat. Ofereix 18 cabanes proveïdes de llit doble, nevera, armari, ventilador, aire condicionat, i lavabo complet. Inclou esmorzar i sopar, a més barra lliure de te i cafè durant tot el dia. El resort disposa d'un restaurant en forma de dhow on beure cervesa fresca contemplant la badia. No s'ha d'oblidar de l'equip de snorkel o busseig, ja que és un lloc privilegiat on veure tortugues, rajades, morenes i multitud de peixos.
Turtle Beach Resorts
18:00 Fa molt de vent i fred, si segueix així demà no hi ha dofins. Fem una partida de scrabble. Torno a perdre. Durant el sopar ens posem fins a les trancas: sopa de tomàquet, amanida de tonyina, king fish (tonyina), pollastre barbacoa, verdures al curri, patates fregides, humus, chappatti, i de postres vermecelli (com l'arròs amb llet però amb fideus).
Ras Al Jinz Sea Turtle and Nature Reserve és una àrea protegida de 120 km2, amb 45 km de costa i que s'endinsa un 1 km al mar. En l'actualitat sis de les set espècies de tortugues de mar que hi ha al món estan en perill d'extinció. Cinc d'aquestes espècies es troben a Oman, i Ras al Jinz és la major platja de anidament de tortugues de l'Índic. El Visitors Center de la reserva es troba a 17 km de Ras al Haddad, i es triga uns 20 minuts en arribar per una còmoda i ben senyalitzada carretera. La màxima atracció aquí sense dubte és l'interessant Turtle Watching, 3 rials per persona.
Ras Al Jinz Sea Turtle and Nature Reserve Formem un grup d'unes 15 persones. No es permeten fotos. Conduïts per un guia caminem uns deu minuts fins a la platja, i cinc més fins a una tortuga que acaba de fresar i esta tapant els ous. És de mida mitjana, té entre 50 i 60 anys, i ha posat uns 100 ous que enterra dos metres sota terra. Asseguts a poc més d'un metre assistim al procés final de tapat. Tot el grup fa un cercle darrere seu. La tortuga va avançant al temps que llança sorra amb les aletes darrera d'ella, i canvia centímetre a centímetre de posició per aconseguir amb eficàcia el seu objectiu. El guia crida la nostra atenció. Una cria acabada de sortir de la sorra, on ha estat enterrada dos mesos, s'apropa al mar. És petitíssima, tant que remuntar una petjada humana on ha caigut li suposa un gran esforç. Després és la tortuga gran, la que torna al mar. Deixa unes marques a la sorra com si es tractés d'un tractor. Ara és temporada baixa, i potser és l'única tortuga que fresa a la platja avui, però a l'estiu entre 50 i 100 arriben cada nit.
Platja de Ras Al Hadd Ras Al Hadd Village Ras Al Hadd Village Ras Al Hadd Village Trenc d'alba a Ras Al Hadd
Noveno día Esmorzar: truita, salsitxes frankfurt, beans, torrades, mantega, melmelada, mel, suc, te i cafè. El mar segueix regirat i no organitzen sortides per veure dofins. Hi ha una zona de snorkel just davant de l'habitació però no tenen ni ulleres ni aletes. A les 13:30 sortim a visitar Ras Al Haddad. Donem una volta pel castell construït fa 500 anys per a defensar-se de les tribus omanites de l'interior. Com la majoria d'ells sembla massa reconstruït. La visita és gratuïta encara que personal del ministeri de turisme ens dóna informació sobre el fort i uns fullets de les regions de Batinah i Massandan .
Castell de Ras Al Hadd Castell de Ras Al Hadd Castell de Ras Al Hadd Castell de Ras Al Hadd Castell de Ras Al Hadd
Platja de Ras Al Hadd Platja de Ras Al Hadd Donem una volta fins a la platja. És fàcil comprendre perquè no podem anar a veure dofins avui. A l'hotel no es nota molt per estar al fons d'una petita cala, però el mar està agitat, i el vent envesteix contra les roques aixecant grans onades. Dinem a Restaurant Nasma Al Galila Rest, un petit restaurant i coffee shop d'ambient hindú. Amanida de tomàquet i cogombre, arròs, pollastre tandori i king fish amb la seua salsa cada un, patates fregides, porotto, dues fantas, una ampolla gran d'aigua, te i cafè. 5,3 rials.
Tornem a l'hotel. Passegem, dormim, gaudim del paisatge i fem una partida de scrabble. Sopar: sopa de xampinyons, amanida verda amb formatge, king fish de nou, pollastre barbacoa, vedella amb xampinyons i pebrot verd, patates fregides, chappatti, i de postres pudding. Segona partida de scrabble. Torna a guanyar Rosa. A Oman no he guanyat cap partida encara.
Platja de Ras Al Hadd Trenc d'alba a Ras Al Hadd Décimo día Trenc d'alba a Ras Al Haddad, i allà hi som nosaltres a les 06:15 per veure'l. Unes quantes fotos i a dormir de nou fins les 08:30. Esmorzem. L'aigua està més tranqui-la, la temperatura és agradable, i el sol encara no crema, així que correm a l'habitació a posar-nos el banyador. La primera impressió és que l'aigua asta freda, però un cop capbussat s'està millor dins que fora. Passegem una estona pel recinte perseguint crancs i traient algunes fotos, abans de sortir cap al Wadi Shaba.