Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

MONGOLIA

Informació general

Mapa Mongolia Soyombo
Soyombo, símbol nacional mongol

Nom oficial Mongolia
Superfície 1,565,000 km2 2400 km d’oest a aquest i 1260 de nord a sud.
Fronteres Xina i Rusia. 8158 km de fronteres
Població 2,751,314 habitants
Capital Ulan Baator
Ètnies Mongoles 85%, Kazajos 7%, Tungusic 4.6%, altres (incloent xinesos i russos) 3.4%
Religió Budisme Tibetà (Vajrayan) 96%, Musulmans, Shamanisme, i Cristians 4%. Tradicionalment els mongols practicaven Shamanisme, adorant al Cel Blau. Des de la seva introducció al segle XVI, el budisme tibetà o Budisme Vajrayan va anar guanyant popularitat, i ara esta àmpliament estès, sent el Dalai Lama altament respectat com líder espiritual. Durant les purgues comunistes de 1930 mes de 20.000 monjos van ser assassinats i 700 temples completament destruïts. Només el monestir Gandan a Ulan Baatar va romandre actiu. Des de 1990 existeix llibertat de religió i culte.
Idioma Khalkha Mongol 90%, Turkic, Rus. Sugerencia Manual de conversa Mongol-Espanyol.
Moneda Toglot, MNT. 1€ Euro = 1450 MNT / 1$ US Dollar = 1190 MNT
Targetes com American Express, Màster Card o Visa es poden usar en alguns comerços de la capital. Existeix també alguns caixer automàtic. Fora d’UB, totes les capitals de Aimag tenen algun banc (09:30 17:00). El millor és dur dòlars, els bitllets anteriors a 1995 i de menys de 20$ tenen pitjor canvi. Imatges dels billets.
Hora Oficial GMT +8 hores
Gobern Parlamentari
Bandera  Bandera Mongolia   Tres bandes verticals vermell, blau i vermell, centrat a la banda vermella esquerra esta dibuixat el símbol nacional, el "soyombo", on queden representats el foc, el sol, la lluna, la terra, l’aigua i el símbol del ying-yang.
Geografía És un país muntanyenc amb una altitud mitja de 1580 mts. Punt mes baix: Huh Nuur a 560 mts, i el mes alt, el Mt. Huiten a 4374 mts. Ulan Baatar esta a 1380 mts.
Geogràficament de nord a sud pot dividir-se en: bosc (8%), estepa, semidesert i desert (30%). Les principals muntanyes es troben a l’oest, amb una altitud mitjana de mes de 2000 mts, son els pics mes alts del país amb neus permanents i coberts de glaceres. Hi ha centenars de llacs, els mes grans són: Uvs-Nuur (3350 km2), Khovsgol (2620 km2), i Us-uur (1852 km2). Quant a rius els mes importants són: Orkhon (1124 km), Kherlen (1090 km) i Selenge (539 km ). Mapa Mapa cartográfic (1.993 kb).
Flora i Fauna Mongòlia te 136 espècies de mamífers, 400 diferents tipus d’ocells i 76 espècies de peixos. Els boscos del centre i nord del país són casa de llops, verros, alcis, rens i óssos. A l’estepa abunden marmotes, guineus i sabres. A les muntanyes Altai abunden els gats salvatges, linxs i lleopards. El desert del Gobi esta habitat per centenars de gaseles i el rarissim ós del Gobi. També s’està reintroduint el cavall salvatge.
Clima Mongòlia té un clima continental extrem, amb llargs hiverns freds i secs, i curts però calorosos estius. L’època de neu va d’octubre a abril, i entre desembre i març s’arriben fàcilment a temperatures d’entre -20º i -30º. Estius calorosos i confortables durant el dia, encara que en algunes zones del nord les temperatures s’aproximen als 0º durant la nit.
Meteo 
Weather in Mongolia
 
Gen
Feb
Mar
Abr
May
Jun
Jul
Ago
Sep
Oct
Nov
Dec
 Temp.
-26
-21
-10
0
8
15
17
15
7
-1
-13
-24
 Pluja
1.5
1.9
2.2
7.2
15.3
48.8
72.6
47.8
24.4
6.0
3.7
1.6
Requisits d'entrada Visat per a estada inferior a 30 dies, 40€. Existeixen tres punts d’entrada: l’aeroport internacional de Ulan Baator, Zamyn Uud (amb Xina, on només es permet el pas amb tren), i Naouchki/Sukhbaatar (amb Rússia, on només es permet el pas amb tren).
CONSUL HONORARI DE MONGÒLIA A ESPANYA
: Rocafort, 29 Planta baixa B 08015 Barcelona Tef: 93/423.78.87 Fax: 93/426.05.54 e-mail mongolia_consulate_esp@yahoo.es
Mes informació als Serveis Consulars del Ministerio de Asuntos Exteriores.
Salut Vacunes recomenables: Hepatitis A, febre tifoidea, tetanus, polio i meningitis A + C.
Comunicacions Poden fer-se trucades internacionals des de Central Post Office a UB (949 mnt/min a Espanya). Desconec si aquest servei esta disponible fora de la capital. El servei postal a Europa triga uns 10 dies. Tant UB com gairebé totes les capitals de aimag, tenen servei d’internet (1$/hora aprox).
Costos Mongòlia és un país extremadament barat per als estàndards europeus. Espereu pagar preu turista per alguns serveis, com bitllets d’avió o hotels. 20$ diaris viatjant en transports compartits, menjant a restaurants locals o cantines i allotjant-te en albergs i petits hotels. Fora d’UB hospedajes entre 3$-5$ i menjar menys de 2$. En UB una mica menys del doble.
Electricitat 220 volts / 50 Hz. Endolls rodons de dos forats.
Hotels A Ulan Baatar i algunes ciutats grans hi ha una àmplia oferta hotelera, habitacions amb bany privat i tv a partir de 15-20$, o albergs i similars amb facilitats compartides des de 5$. El camp és una història diferent. Dues o tres hores de llum elèctrica al dia, sense aigua corrent i lavabos exteriors tipus comuna, a partir de 3000 mnt. Aquest tipus de hostalatge existeix tant en hotels familiars com en gers. Un sac de dormir ajuda a passar les fredes nits del nord. Àmplies zones del país fan necessari el viatjar amb tenda de campanya pròpia.

Tsagaan tos, aaruul, öröm i formatge Buuz Goulash Sopa i te Goulash

Menjar La qualitat i les possibilitats de triar menjar, són diferents en Ulan Baatar i las àrees rurals. En UB es poden trobar restaurants de cuina francesa, xinesa, coreana, japonesa, russa, hindú, tailandesa, i fins i tot mexicana. Els restaurants són substituïts a les zones rurals per guanzes, petites cantines de mitja dotzena de taules en el millor dels casos i amb poc mes que el plat del dia. Que menjareu fora d’UB? Be greixos a tota hora. Be amb tallarines (fets de blat no d’ou), be amb arròs, be amb verdures... Densíssima sopa acompanyada de verdures i be, per descomptat. Algunes amanides, i el plat nacional, el buuz, boles de massa bullida farcides de be. La beguda típica a un guanz és el te amb llet. A qualsevol ger com mostra d’hospitalitat us oferiran: aaruun (quallada assecada al sol); öröm (nata quallada), formatge i airag (llet d’egua fermentada amb un 3% d’alcohol). Mongòlia és un autèntic mal somni per als vegetarians.  Premer aquí per mes informació.

Jeep rus Ferry al Llac Khovsgol Bicicleta Moto amb sidecar Furgoneta compartida

Transports Avió. Poques companyies volen a Mongòlia des d’Europa. La via mes fàcil i barata és amb Aeroflot via Moscou (630€ a/t des de Barcelona), o des de Berlín amb MIAT (Mongolian Airlines). També, encara que mes car, és possible des de Londres via Pekin amb Air China o British Airways. MIAT té també connexions amb Seul, Tòquio, Moscou, Irtskuk (Sibèria), Pekin i KIK. Altra opció és Korean Air.
Dels vols interns s’ocupa MIAT. Avions Antonov 24, turbo-helix de 48 places, s’encarreguen de connectar les principals ciutats del país. A pesar de la desorganització, mes o menys normal al país, i dels freqüents retards, els avions estan en bon estat i el personal és amable i servicial. No preocupar-se, aquells temps quan volaven mes passatgers que seients ja han passat a la història. Carreteres. Autobusos (200 mnt), trolebuses (100 mnt) i microbuses són usats a Ulan Baatar. El bitllet es compra al propi vehicle, són còmodes i ràpids. A les àrees rurals cotxes, furgonetes i motocicletes són mitjans habituals de transport. Les tarifes varien d’una ciutat a l’altra, pel que és preferible acordar un preu amb anterioritat. Solen ser vehicles compartits que no surten fins que estan plens, o sigui 20 persones en una furgoneta de nou passatgers. També hi ha la possibilitat de llogar taxis per a distàncies curtes (100 km). El preu mig sol ser de 300 mnt / km. La majoria dels vehicles estan mancats d’un manteniment adequat, i són freqüents les avaries, que incideixen directament sobre la durada del viatge. Jo vaig fer el trajecte de Tsetserleg a UB, normalment 9 hores en 19h, en aquest jeep que es veu dalt a l’esquerra. El radiador s’escalfava cada dos per tres, i paràvem en cada riu per a emplenar els bidons d’aigua que després bolcaríem al radiador, almenys 50 litres durant tot el trajecte. Ens varem queda sense canvi de marxes tres vegades i una sense embragament, a més de dos sense benzina. Per a conduir per Mongòlia no n’hi ha prou amb saber manejar un volant, cal ser un mecànic de primera disposat a treballar amb el pitjor material. Mapa Mapa de carreteres (921 kb).
Tren. Un altre opció és, el qual és probablement el tren mes famós del món, el Transsiberià. Aquest tren realitza dues rutes sortint des de Moscou, una acaba a Vladivostok i l’altra a Pekin travessant territori mongol. Moscou UB, uns 220$ i cinc dies de viatge. A més del transsiberià altres trens usen la via que transcorre entre Sukhbaatar al nord i Zamyn Uud al sud, són còmodes i molt puntuals. Mapa Mapa de la xarxa ferroviaria.