Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

MONGOLIA

Amarbayasgalant Khiid

Monasterio Amarbayasgalant Amarbayasgalant Khiid és considerat després de Erden Zuu el monestir mes important de Mongòlia i arquitectònicament el mes bonic. Construït al 1737 en honor a Zanabazar, líder religiós mongol del segle XVI, residien en ell a principis del segle XX uns 8000 monjos. Encara que els comunistes al 1930 van destruir 10 dels seus 37 monestirs, ha estat recentment restaurat amb ajuda de la UNESCO. D’estil predominantment xinès, esta envoltat per una doble muralla amb la porta principal orientada al sud, que envolta gairebé una dotzena de temples i la tomba de Zanabazar. Autobusos i trens surten diàriament d’UB amb direcció a Darkhan i Erdenet des d’on es pot llogar un jeep per arribar-hi.
Monjes en el Monasterio Amarbayasgalant Després de 60km pedalejant, amb milers de llagostes copejant els ràdios i el casc, i mosquits i altres familiars acorralant-te a cada parada, apareix després d’un pujol, seguint la línia del telègraf, una taca vermella a la llunyania amb una sensual lluentor de teules reflectides al sol. A poc mes d’una hora, el Monestir. La comunitat monàstica esta formada per 60 monjos que viuen en el petit poble que envolta el monestir, una trentena de cases, entre les quals s’inclou una petita botiga amb productes bàsics, on fan una mica de menjar casolà. No hi ha hotels i l’única opció és acampar dintre del recinte barrat d’alguna casa. Deixar-vos seduir amb airag, formatges i iogurt sec.
Darkhan Darkhan Situada a 100km de Rússia i 220 km d’UB, és amb 72000 habitants la segona ciutat del país. Dividida en Vell i Nou Darkhan, són arquitectònicament exactament iguals. Vell Darkhan té l’estació de tren i el Monestir Kharaagiin. En Nou Darkhan es troba el Post Ofice i el Aimag Museu. És una lletja ciutat d’estil soviètic, amb grans blocs de formigó de quatre plantes i deu porteries cadascun, àmplies avingudes amb manca de transit, descampats que blanquegen entre bloc i bloc, tota ella deserta d’arbres excepte a la llarga avinguda que comunica ambdues zones de la ciutat. Com dada anecdòtica, aquí es troba l’edifici mes alt del país, 16 plantes.
A Nou Darkhan esta la zona dels millors hotels i restaurants, a més de la zona del Post Office, amb connexió a internet. Hi ha quatre trens diaris des d’UB (5$) i la carretera des de la capital esta asfaltada.  Hotel  Kiwi Hotel. Habitació doble amb bany, una mica calorosa. Personal parla angles. Garatge per a bicicletes.  Hotel  Darkhan Hotel. 16000 mnt. Antic edifici socialista de llargs passadissos i sòbria decoració. Habitacions enormes amb sala TV i bany. Sauna i massatge 12000 mnt. Fantàstic restaurant.

Alrededores  Monasterio Amarbayasgalant Mascaras Tsam, Monasterio Amarbayasgalant Billar en la calle, Darkhan Darkhan Carretera Darkhan - Erdenet

Lago Khovsgol Erdenet Construïda al 1974 al voltant d’una enorme mina de coure, viuen 7400 persones i es troba a uns 350 km d’UB. Culturalment parlant no té gens especial a part de la mina, que requereix un permís especial per a visitar-la, i un Museu situat al Palau de Cultura, al carrer Sukhbaatar. Però Erdenet no és la típica ciutat mongola, es una ciutat moderna, de carrers asfaltats, alineats i reglats, d’àmplies avingudes amb voreres flanquejades per arbres, petits parcs, bars amb terrasses i taules a l’exterior. És alguna cosa mes que una freda i uniforme ciutat de blocs socialistes, es una ciutat que respira vida en comparació amb la resta del país.
El tren des d’UB triga 14 hores i costa 8$. Hi ha servei d’autobús des dels aimag propers, que paren al costat de l’estació de tren. L’estació es troba a uns deu quilòmetres del centre.  Hotel  Hotel Snooker. 25000 mnt. Habitació de luxe. Bany interior, saleta de TV i nevera. Desdejuni a partir 9:00. No parlen angles, còmode i relativament cèntric. Connexió internet a 50 mts. Té habitacions per 15000 mnt. Al costat de l’estació d’autobús, baixant a mà dreta.  Hotel  Jasper Hotel. 25000 mnt. Habitació doble, gran i espaiosa, TV i bany privat.

 Preus
  Coca-Cola 200 mnt   Café 200 mnt
  Keftel 1500 mnt   Internet 500 1000 mnt/h
  Bus BB Erdenet 2000 mnt