Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Espaņol
Capįelera

Sudàfrica

Wilderness

Es coneix com Garden Route la zona de costa compresa entre George i Port Elizabeth, una estreta franja al costat del oceà on conviuen dunes de sorra, boscos tropicals, boscos sobre dunes, llacunes i estuaris ... un mosaic d'ecosistemes protegits sota el nom de Garden Route National Park, la segona destinació turística més important del país. Es divideix en tres seccions, en què vam passar un parell o tres de dies en cadascuna d'elles visitant el parc d'oest a est. És una zona fàcil de recórrer amb cotxe, durant tot el trajecte hi ha bones carreteres, i abunda l'allotjament i les gasolineres.
Mapa de la Garden Route
Octavo día Ens llevem a les vuit, recollim la tenda de campanya, dutxa, i esmorzar a la zona wifi que hi ha al costat de recepció. Avui ens dirigim a Wilderness, tot just a 75 km. Fins George és una carretera de muntanya amb poc trànsit, molts revolts i vistes espectaculars, sobretot des de Outeniqua Pass, on parem a fer algunes fotos. A partir de George la carretera és de doble carril i hi ha moltíssim trànsit. En Wilderness convergeixen llacs, rius, estuaris i platges que es despleguen contra un teló de fons de densos boscos i altes muntanyes. Tota aquesta bellesa natural queda inclosa al Garden Route NP Wilderness Section, que situat al costat de la N2, a 13 km de George i 3 km de Wilderness, s'estén des de la desembocadura del riu Touw fins l'estuari Swartvlei i més enllà, on connecta amb Goukamma Nature Reserve. Gràcies als diferents ecosistemes que hi ha dins del parc, des de boscos tropicals a platges de roca, les activitats a realitzar són diverses, nedar o pescar a la platja, el riu o algun dels seus llacs, senders de diferent durada i grau de dificultat, o passejades en canoa pel riu Touw. És fàcil veure tortugues i petits antílops, i en la temporada adequada es poden veure balenes i dofins des de la costa.
Vistas desde la N2 entre Oudtshoorn y Wilderness
Wildfarm Backpackerscamping Wildfarm Backpackers, 580 rands. A la part alta d'una muntanya, amb meravelloses vistes de la badia i el llac, ofereix confortables cabanes compartides i privades, així com una zona d'acampada. La nostra primera imatge en arribar, el dia d’any nou a les 12:30 del matí, és semi apocalíptica: la música està a tot drap i fins a l'últim centímetre d'ombra està cobert de matalassos i cossos recuperant-se de la llarga nit de cap d' any. Dos que semblen caiguts de l'amfiteatre, amb braços i cames penjant en posicions impossibles, ocupen els sofàs de recepció. Sota les escales d'accés a la nostra cabana, un parell de noies dormen la mona, i en els graons hi ha gots de cubata. És un alberg per a gent jove o gent amb àmplies dosis de tolerància, sembla més una comuna hippie que un hotel. Ens allotgem en una cabana de fusta, llit doble, dues tauletes, un llum, còmoda, i bany complet amb escalfador de 12 litres. Esmorzar inclòs: torrades amb melmelada, fruita, cereals, te i cafè. Bona gent però una mica atabalats. Disposa de wifi, bar, restaurant amb una bonica terrassa amb vistes, menjador, cuina amb neveres, barbacoa, i bugaderia (50 rands).
Platja de Wilderness
Platja de WildernessPlatja de WildernessDes del centre de Wilderness, creuant la carretera, s'accedeix a una platja llarguíssima i ampla de fina sorra blanca, que està plena de gom a gom (95% negres), segurament perquè és primer d'any i la temperatura de l'aigua es ideal per donar-se un bany. Però com en moltes platges en aquest país cal anar amb compte, ja que els corrents són molt forts. Les zones de bany estan delimitades per banderoles a la sorra i són ateses pels salvavides que les acoten a toc de xiulet. Ningú s'introdueix més de 30-40 metres, el corrent és molt fort i hi ha onades força grans. De tant en tant el mar escup trossos de meduses, que són menjades per unes cargols de mar que semblen ermitans. La gent juga a pilota a la riba, es refresca els peus, passeja o simplement es tomba a veure-les venir, però sempre parlant i muntant gresca. Per accedir a la sorra des de l'aparcament, cal passar un petit control de seguretat en el qual revisen les bosses a la recerca d'alcohol, a la zona de bany a més hi ha vigilància armada.
Una altra zona de banys és la lagunadel Wilderness NP. A cinc minuts del centre del poble, entre la platja i la muntanya, és una zona verda d'aigües tranquil·les ideal per al bany dels nens, passejades en canoa o pesca esportiva. Aquesta zona també és plena, desenes de barbacoes que alimentaran a famílies que han vingut a passar el dia, ocupen les ribes.
Vista panoràmica de la costa al costat de Wilderness
Passeig en caiac prop de WildernesNoveno díaA un quilòmetre de Wilderness, direcció George, hi ha un desviament que porta fins a una petita llacuna que es forma quan la marea baixa la desconnecta del mar. Durant unes hores peixos endarrerits queden atrapats en ella i fan les delícies dels pescadors. Em comenten que capturen peixos de fins a dos i tres quilos. Nosaltres no venim a pescar si no a llogar uns caiacs, 200 rands l'hora, per passejar una estona en aquest dia sense sol. Les opcions de navegació són escasses: cap al mar fins a topar amb la sorra que deixa la marea alta a retirar-se, i cap a la dreta, on hi ha un estret canal que porta fins a una petita cascada. Dóna per a una hora de pau i tranquil·litat, envoltats d'ànecs i corbs marins.
Passeig en caiac prop de Wildernes Passeig en caiac prop de Wildernes Passeig en caiac prop de Wildernes Passeig en caiac prop de Wildernes Passeig en caiac prop de Wildernes
Flava Café WildernessEl centre urbàde Wilderness són dues creuaments limítrofs amb la gasolinera. En ells es troben una desena de bars i restaurants, un parell de caixers automàtics, una bugaderia, oficines de lloguer de cases, un parell de supermercats i una licoreria. Restaurante Flava Café Wilderness. Dry lemon, llimonada, chicken peri peri, hake and chips, carrot cake, 275 rands. Un dels millors restaurants que hem provat a l'Àfrica. Amb les seves taules de plàstic de color blanc i vermell, té l'aparença d'una hamburgueseria patrocinada per Coca-Cola, però el menjar, que és el que importa, és deliciós.
Hiking Trails in Wilderness National Park, Mapa Mapa 1 - MapaMapa 2
Half Collared Kingfisher Trail
Half Collared Kingfisher TrailHalf Collared Kingfisher TrailHi ha cinc caminades al parc que varien en distància i dificultat. Half Collared Kingfisher Trail és un sender de 7,2 km (anada i tornada) paral·lel al riu Touw que travessa el bosc, ben senyalitzat i gran part d'ell sobre passarel·les de fusta, fins a arribar a un parell de cascades. El bosc és frondós i en alguns trams ho cobreix tot, la pluja que cau en alguns moments no ho traspassa. Hi ha un parell o tres de punts de descans al costat del marge del riu, i fins i tot la possibilitat de llogar canoes per remuntar fins a la cascada.
Half Collared Kingfisher Trail Half Collared Kingfisher Trail Half Collared Kingfisher Trail Half Collared Kingfisher Trail Half Collared Kingfisher Trail