Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Español
Capçelera

Sudàfrica

Tsitsikamma

La tercera secció de Garden Route NP que visitarem és Tsitsikamma, una paraula dels primers habitants de la zona, els khoisan, que significa "lloc de molta aigua", i és que aquesta secció és una reserva marina de 80 km de costa, des d'on en la temporada adequada és fàcil veure balenes i dofins. És a més el tercer parc nacional més visitat del país, molt apreciat per les seves impressionants rutes de senderisme, que discorren entre boscos i profunds barrancs que han tallat els rius en el seu camí cap al mar, creant al seu pas espectaculars cascades. El més conegut és Otter Trail que transcorre 44 km paral·lel a la costa.
Decimotercer día Fins Storms River Mouth, on hi ha la principal zona d'allotjament, hi ha menys de 100 km de bona carretera d'un sol carril amb ampli voral, que inclou un peatge de 45 rands, suposo que per pagar un llarg pont que creua una vall.
Posta de sol des de Storms River Mouth
Storms River MouthStorms River Mouthcamping Storms River Mouth, 374 rands. Camping gestionat per SAN Parks. La zona d'acampada per a tendes, caravanes, i algunes cabanyes de fusta familiars, ocupa una estretíssima línia verda entre l'oceà i les muntanyes. La plaça que queda més lluny de l'aigua està a menys de 20 metres. Per fi un càmping com Déu mana, lavabos i dutxes complets, rentadores i assecadores, cuina amb fogons i aigüera, tanc amb aigua bullint, piscina, tenda de souvenires, restaurant, i mini market. La nostra plaça és per a caravana, ja que dos mesos abans ja no quedaven per a tenda de campanya, el càmping està de gom a gom. Hi ha espai per al cotxe i deu tendes com la nostra, i disposa d'un braai de pedra amb vista al mar. Estem a deu metres de la riba, no és estrany veure creuant ramats de 20-30 dofins saltant entre les ones. Per la zona d'acampada, l'únic animal que transita és el daman, un rosegador semblant a un conill d'índies de color gris típic de Sud-àfrica. L'únic restaurant dins del càmping és Restaurante Cattle Baron.Brasa, graella, carn, peix, selecció de pastissos, preus raonables (300 rands dues persones) i bon menjar.
Ponts penjants en Mouth Trail
Vistes durant la caminada Mouth Trail Ponts penjants en Mouth Trail Damans a la caminada Mouth Trail Pequeña cascada junto a la cueva khoisan, sendero Mouth Trail Vistes durant la caminada Mouth Trail
Ponts penjants en Mouth TrailPonts penjants en Mouth TrailDes de Storms River surten almenys mitja dotzena de senders, on el trajecte d’anada i tornada es pot fer en menys d'un dia. La ruta més popular és Mouth Trail, que comença a Sandy Beach al costat del restaurant, i segueix un sinuós camí de muntanya amb bones vistes del mar i la costa fins arribar a la desembocadura del riu Storm, una platja de graveta sobre la qual hi ha un mirador a la part alta d'un turó. El camí de tornada es pot fer creuant una successió de tres ponts penjants, el més llarg d'ells de 77 metres sobre la desembocadura del riu. Aquest tram és bastant més relaxat. Discorre paral·lel a la costa, meitat bosc meitat passarel·la de fusta, on hi ha zones per descansar i alguns camins que baixen fins a la sorra o les roques a vora l'aigua. Poc abans de Sandy Beach es pot visitar una cova khoisan. Distància total anada i tornada dos kilometres.
Vistes durant la caminada Mouth Trail Ponts penjants en Mouth Trail Vistes durant la caminada Mouth Trail Ponts penjants en Mouth Trail Vistes durant la caminada Mouth Trail

Vistes durant la caminada Waterfall Trail
Vistes durant la caminada Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail Cascada de agua al final del sendero Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail
Cascada de agua al final del sendero Waterfall TrailCascada de agua al final del sendero Waterfall TrailDecimocuarto día Esmorzem fruita, galetes i un parell de tes. Avui farem el Waterfall Trail, un passeig de 6 km que és l'inici d'Otter Trail, la ruta més famosa de Sud-àfrica (45 km, 5 dies). Tot ell discorre paral·lel a la costa rocosa, entre l'oceà i la muntanya, fins al lloc on el riu Tweeriviere cau 50 metres convertit en una majestuosa cascada creant una gran piscina, abans de desembocar al mar. Cal portar calçat adequat. L'inici és un estret sender de muntanya amb meravelloses vistes, però hi ha un tram d'1 km més o menys que transcorre sobre roques de grans dimensions, relliscoses i apilades de forma irregular a la riba, que requereix de bona forma física. No oblidar el banyador, i una alguna cosa per fer un petit pícnic, després de 1h30-2h caminant sempre es té gana. Distància total anada i tornada, 6 km, unes 3-4 hores. Molt ben marcat.

Vistes durant la caminada Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail Rana frente a la cascada del sendero Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail Vistes durant la caminada Waterfall Trail
A més de caminades es poden llogar caiacs per remuntar el congost del riu Storm, o material per fer snorkel o busseig davant de la costa. Untouched adventurestenen una oficina al costat del restaurant.