Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Español
Capçelera

Sudàfrica

Paarl

Cuarto día Paarl és una petita ciutat a una hora en cotxe de Cape Town, considerada lloc de naixement de la llengua afrikaans. És un lloc tranquil, on alguns edificis clàssics (victorians, georgians, holandesos) comparteixen espai amb els cafès, restaurants i supermercats al llarg d'una avinguda principal de 12 km de llarg. Paarl està ubicada a la Mapa zona vinícola més famosa del país, els voltants estan plens de vinyes i cellers, que són el primer atractiu turístic de la regió. Com són a prop unes de les altres és habitual fer una ruta de tastos perls diferents cellers de la regió. Els preus ronden els 60-80 rands per quatre copes de vi, en alguns cellers hi ha opció d'afegir refrigeris.
The spice route winery
Encara que ens agrada el vi, no som uns experts i no ens ve de gust una llarga sessió de tasts, així que seguin les recomanacions de la direcció del càmping, visitem un centre que a més de vi ofereix tasts de cervesa, xocolata, embotits, pizza, gelats, licors i cafès. Restaurante The spice route winery és un lloc preciós envoltat de vinyes, les muntanyes a l'horitzó, i zones verdes amb grans ombres per fer la migdiada... Un bon lloc per passar un calorós dia d'estiu. El tast de vins (80 rands) consisteix en dos vins negres i dos blancs de la regió, acompanyats d'un petit refrigeri específic per cadascun d'ells. Les cerveses són CBC, un brewery de tot just quatre anys que fa bàsicament cerveses de tipus alemany, són força fluixetes, 30 rands el tast de 4 tipus, 40 rands 6 tipus. Finalment, ja que amb prou feines hem menjat i hem begut massa, fem una tast d'embotits: llonganissa, llom, xoriço, xoriço picant, i alguna cosa més, per 30 rands. Són massa tendres i els afegeixen espècies, sent originaris (nosaltres) d'un país on aquest producte frega la perfecció és difícil sortir satisfet.
The spice route winery Cata de vins, The spice route winery The spice route winery Cata d'embotits, The spice route winery The spice route winery
En recollir el cotxe tenim una nota al parabrisa d'algú que ens ha donat un cop i enfonsat part del parafangs. Amb aquesta nota (escrita en afrikaans) anem a Stellenbock, on arribem a l'oficina local de First deu minuts abans del tancament. Donem part i ells intentaran posar-se en contacte amb el conductor. De tornada a Paarl parem al centre i està tan mort com Cape Town, a les 17h tot està tancat, tan sols queden oberts els Spar, i algun badulaque.
Berg River Resort Berg River Resortcamping Berg River Resort, 430 rands. Càmping enorme i complet. Admet passis de dia per gaudir-ne de les seves instal·lacions. Piscines amb socorrista, circuit mini cars, pistes de patinatge, tobogan d'aigua, minigolf, i centenars de metres verds a la vora d'un riu mans i poc profund ideal per remar. A la nostra parcel·la caben dues tendes de campanya i dos cotxes. Hi ha braai, però sense graella, i wifi a la recepció. No hi ha aigua bullint per al té, però ens la donen a recepció. Molt amables, coneixen Espanya d'haver fet el Camí de Sant Jaume.