Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Español
Capçelera

Sudàfrica

Peninsula del Cap

Segundo día La Península del cap és una serralada rocosa de 75 km de longitud que s'endinsa a l'oceà des de Ciutat del Cap. Una còmoda carretera, que discorre en la seva major part paral·lela a la costa, ens permet visitar-la fàcilment amb cotxe en una bonica excursió d'un dia, que ens portarà des de Table Mountain NP al costat de la ciutat, fins Cape Point i el Cap de Bona Esperança a l'extrem sud. És un viatge relaxat i variat, petits poblets, fantàstiques platges, sinuoses carreteres panoràmiques, badies de cristal·lines aigües color turquesa, penya-segats, palmeres, estruços, fins i tot una colònia de pingüins.
3rd Beach, a prop de Camps Bay
3rd Beach, cerca de Camps Bay3rd Beach con la playa de Camps Bay al fondoPer sortir del Cape Town seguim Kloff Road direcció sud, a la nostra dreta queda l'oceà i una successió sense fi de petites platges i tranquil·les cales. Deixem el cotxe al marge de la carretera, sempre vigilat pels omnipresents guardacotxes, i baixem a veure alguna d'elles. Encara que són platges de sorra, la costa és molt rocosa i en els primers metres d'aigua és fàcil trobar pedres. També hi ha restes de kelp, unes enormes algues que abunden en aquesta zona que poden arribar als 80 metres de llarg. Entre aquestes platges, la més famosa i concorreguda és Camps Bay, no hi ha ni un pam lliure a la seva sorra blanca i es veu molta gent practicant surf. Aquí la carretera dóna pas a un passeig marítim on abunden els cafès, restaurants i bars de copes. És sens dubte la part més important de la població, tenint cotxe propi per poder-se desplaçar per Cape Town, sembla el lloc ideal per allotjar-se.
Vistas de Ciutat del Cap desde Chapman's Peak
Seguim península cap a baix per Chapman’s Peak Drive, una espectacular carretera panoràmica que discorre paral·lela a la costa durant 9 km de corbes contínues. La ruta comença a Hout Bay i va pujant poc a poc fins Chapman 's Peak, des d'on comença el descens fins Noordhoek. És una zona rocosa de pronunciats penya-segats que cauen fins platges de sorra blanca al costat d'un mar blau intens. A causa d'un despreniment de roques amb desenllaç fatal va ser tancada en 1999 i sotmesa a una intensa renovació en vies de la seguretat, el cost d'aquesta obra i el seu manteniment es sufraga amb un peatge de 42 rands. Hi ha diverses àrees de descans i miradors, des d'on hi ha unes vistes espectaculars de Cape Town i la badia.
Kommetjie beach Kommetjie beach Kommetjie beach Kommetjie beach Kommetjie beach
Kommetjie beach amb Noordhoek al fons
Noordhoek beach des de Chapman's Peak DriveL'última parada la fem per contemplar la llarga platja de sorra blanca entre Noordhoeck i Kommetjie, un lloc molt popular per a passejades a cavall. A l'extrem sud es troba el Kakapo, un vaixell de vapor que va encallar fa un segle quan va confondre Chapmans Peak amb el Cap de Bona Esperança i va posar rumb a port. Conduïm fins Kommetjie, on baixem a fer una passejada per la platja i prendre un gelat. És una zona molt popular entre els aficionats al surf, i malgrat els cartells que avisen del risc de tauró blanc, l'aigua està plena de banyistes i surfistes. A la sorra, entre els banyistes que prenen el sol, hi ha restes d'algues kelp, que formen frondosos boscos a les seves aigües poc profundes.
Avís de presència de taurons, Kommetjie beach Granja d'estruços al costat de la carretera Vistes del penya-segat de Cape Point Llangardaix espectant, Cap de Bona Esperança Instruccions per ajudar a cetacis encallats en la sorra, Kommetjie beach
Dins del funicular que dóna cceso al far de Cape Point Cape Point amb el far al fons Seguim fins a la Reserva Natural Cap de Bona Esperança (accés 135 rands, gratis amb Wildcard), popularment considerat el punt d'unió dels oceans Atlàntic i Índic, encara que aquest honor li pertany realment al cap Agulhas. La reserva natural ocupa una àrea de 7.750 hectàrees i 40 km de costa. Com és impossible recórrer-la tota ens centrem en les seves atraccions més populars: Cape Point, on sobre uns penya-segats de 200 mts sobre el mar es troba el Far, al qual es pot accedir per una llarga caminada o en funicular (65 rands); i el Cap de Bona Esperança, on des del pàrquing surten alguns camins de terra que permeten fer curtes passejades per la zona. És un lloc ideal per veure balenes, però no estem en temporada, i ens conformem amb alguns llangardaixos i babuins, i nombrosos damans, un rosegador africà que sembla un encreuament entre marmota i conill d'índies.
Vistes des de el Cap de Bona Esperança Vistes des de el Cap de Bona Esperança Daman en una pista del Cap de bona Esperança Vistes des de el Cap de Bona Esperança Cap de Bona Esperança vist des de Cape Point
Vistes des de el Cap de Bona Esperança
Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach
Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s BeachLa següent parada és Mapa Boulder’s Beach, una zona de costa de petites badies envoltades de roca (boulders), que s'ha fet famosa per la seva prospera colònia de pingüins del cap que habiten en aquesta zona protegida del vent. Encara que està enmig d'una àrea residencial, és un dels pocs llocs on poden ser observats de prop en una àrea natural protegida. Afavorida per la prohibició de la pesca d'arrossegament a la zona, que ha incrementat els bancs de sardines, la colònia arriba avui dia els 2.000 exemplars. Des del centre de visitants (accés 70 rands, gratis amb Wildcard) unes passarel·les de fusta donen accés a tres punts d'observació.
Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Reserva de pingüins de Boulder’s Beach
De tornada a Cape Town, parem a sopar a Simon’s town un petit poble conegut sobretot per la seva proximitat a la colonia de pingüins. Restaurante Café Pescado. La carta inclou pizzes, hamburgueses, pasta i peix fresc. Local agradable i personal molt atent. Hi ha wifi. Pizza petita, tonyina del dia amb arròs i verdures, mousse de xocolata, i dues cerveses, 315 rands. Molt bo.