Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Español
Capçelera

Sudàfrica

Addo Elephant National Park

Decimoquinto día Des de Tsitsikamma hi ha 254 km fins Addo. Els primers 210 km segueixen la N2, una bona carretera d'un carril amb ampli voral, i autopista a les proximitats de Port Elizabeth. Hi ha poc trànsit, tot just travessem un parell o tres de pobles, i la velocitat es pot mantenir fàcil a 120 km / h. Passem un parell o tres de gasolineres i àrees de descans. L'últim tram, 44 km que transcorren per la R335, una carretera d'un sol carril amb alguns sots i molts pegats, no convé passar de 80 km/h.
Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park va ser fundat en 1931 per protegir a 11 elefants a la vora de l'extinció, actualment alberga 600 exemplars i un gran nombre d'altres mamífers, entre ells búfals, rinoceronts negres i una gran varietat d'antílops. Posteriorment es van afegir més de 60 km de costa, que inclouen un parell d'illes on viuen grans colònies de mascarells i pingüins. Amb aquesta ampliació Addo NP és l'únic parc natural del món que inclou els big seven: elefant, búfal, rinoceront, lleó, lleopard, balena i tauró blanc.
Kudu hembra Cebra de Burchel Tortuga leopardo Varano (rock monitor) Búfalo cafre
Hi ha cinc campaments dins del parc, encara que el principal accés i major campament és a prop del poble de Addo. Dins el parc, per als self drive hi ha una pista principal asfaltada en molt bon estat, i altres pistes secundàries de terra compactada on es pot circular amb un turisme a 40 km/h. Com en tots els parcs de Sud-àfrica l'horari esta limitat de 5h30 a 18h30, fora d'ell no es pot sortir del càmping.
Addo Rest Camp Addo Rest Camp Addo Rest Camp Addo Rest Camp Addo Rest Camp
camping Addo Rest Camp, 292 rands. Un altre campament de SAN Parks ben muntat i millor gestionat. Recepció, botiga de records i mini supermercat, piscina, rentadora i assecadora (15 rands cadascun), cuina comunitària amb mitja dotzena de focs, nevera, congelador, i restaurant de Cattle Baron amb wifi. Organitzen game drives per a qui no tingui prou amb el seu propi, un petit museu molt interessant i didàctic, i dos miradors amagats davant de dos basses, per a l'observació d'aus i animals grans. La nostra plaça és quadrada, 25 m2 aproximadament, cap el cotxe, la tenda de campanya, una braai amb rodes i una taula amb dos bancs per 4-6 persones. Això últim és sens dubte el millor, Rosa pot estudiar i/o escriure, i a més podem sopar i esmorzar còmodament.
Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park
Escarabats piloters en plena feinaEncara que Addo és conegut per la seva gran concentració d'elefants, al voltant de 600, molts altres herbívors són fàcils de veure a: alcèfals (red hartebeest), elands, kudus, antílops jeroglífics (bushbuck), zebres Burchell i 400 búfals cafres. A causa de l’alt nombre de herbívors, i per restablir l'equilibri natural de l'ecosistema, el 2003 van ser introduïts 6 lleons i algunes hienes. També hi ha lleopards, però com la resta de grans carnívors són difícils de veure. Facoquers, tortugues, xacals i micos abunden, així com els escarabats piloters, dels quals hi ha senyals de trànsit que ens recorden que tenen preferència de pas.

Garsa de cap negre Algun tipus de rapinyaire en Addo Elephant National Park Esquelet de bufal Kudu femella Llebre dels matolls
Elefants a Addo Elephant National ParkElefante en Addo Elephant National ParkNo és un parc amb la varietat i abundància que hi ha a Kruger o Imfolozi, almenys a la zona que vam visitar nosaltres, però aquí és on es veuen les rajades més grans d'elefants. En Kruger era freqüent veure grups de 4 o 5 individus, en Addo NP no és estrany trobar ramats de 20 o 30 exemplars en basses o prop d'elles. La conducció és senzilla, carreteres asfaltades i camins de terra on es pot circular a 40 km / h. Els animals, en la majoria dels casos, són aliens als vehicles, i creuen aquestes vies sense cap tipus de precaució, de vegades massa a prop dels cotxes o fins i tot obligant-los a moure per cedir-los el pas. Cal anar amb compte, una topada amb un elefant, fins i tot dins d'un cotxe no és una experiència agradable.
Alcèfal (red hartebeest) Elefants menjant al costat del camí Cruïlla de carreteres Elefants creuant un camí entre els cotxes La proximitat dels animals és total
Descendeixi del vehicle sota el seu propi riscMapa col·laboratiu d'ubicació d'animalsPer facilitar el disseny del recorregut del nostre selfdrive, als campaments hi ha uns mapes on la gent, a través de pins de diferents colors, assenyala les zones on s'han vist els animals més desitjats. Evidentment els animals es desplacen contínuament, i en ocasions recorren llargues distàncies en un dia, però almenys sabem on estaven fa només unes hores. En algunes zones, generalment enmig de ponts o a la part alta d'un turó, es permet baixar del vehicle, però sempre sota el teu propi risc.
Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park Elefante compartiendo charca con un búfalo Elefants a Addo Elephant National Park Elefants a Addo Elephant National Park
Oca del NilElefant compartint bassa amb uns facoquers Decimoquinto día Decimosexto día Decimoseptimo día Durant els tres dies a Addo Elephant NP seguim la mateixa rutina: matinar per poder accedir a les 05h30 a la zona de safari, donem voltes durant 4-5 hores buscant animals, tornem al càmping per menjar i fer una bona migdiada durant les hores més fortes de calor, per a les 15h30 sortir una altra vegada fins a l'hora de tancament. Animals més importants vistos durant aquests passejos: tortugues lleopard (leopard tortoise) per desenes, kudus mascles i femelles, garses de cap negre (black-headed heron), fredelugues armades (blacksmith lapwing), varans (rock monitor / legavaan), estruços, bulbus silbons (bokmakierie), bisbes vermells (red bishop), oques del Nil (egyptian geese), elefants, búfals, alcèfals (red hartebeest), zebres de Burchel, facoquers, xacals d'esquena negra, mangostes de cua gruixuda (yellow mongoose) , llebres dels matolls (scrub-hare), cercopitecs verds (vervet monkey), escarabats piloters (flightless dung beetle), dikdiks, pintades comuns, turacs unicolor, i estornells del cap.
Kudu mascle Facoquer Familia de alcèfals (red hartebeest) Kudu femella Xacal d'esquena negra